KBE

KBE ÄR DET GODASTE SOM FINNS. Nu ska jag berätta om min favoritmat. KBE!!! KBE är det godaste jag vet och det mättar. Man måste göra den rätt och krydda den perfekt. Du måste göra deg och sen behöver man kött. Du tar degen och gör ett hål i den, ta köttfärs och stoppa in den i degen och sen stänger du hålet, och efter det så stoppar du in kben i ugnen eller så kokar man det till det blir brunt. Varför jag valde den här maträtten är för att den har inte så mycket fett och är god. Man kan göra många olika kbe och det här var bara ett av dem.

/Oscar, 13 år.

19 kommentarer

  1. såschefen skrev:

    Nu undrar man ju vad KBE står för

  2. Gröndalsbon skrev:

    Precis, Oscar! Du har fattat vad vardagsstress och matångest innebär. Deg, kött och korrekt kryddning – saken är biff! Och ja, nyfikenheten är stor, jag vill också veta vad KBE står för.

  3. Jag med! Ut med språket Oscar! Berätta!

  4. george/ klaskamrat till oscar skrev:

    såschefen :kbe är en arabisk maträtt

  5. Arabknight skrev:

    Stavas oftast ‘Kibbeh’… och kan göras som små avlånga bollar… eller som en paj, med eller utan deg på kanterna.

    Väldigt vanligt att beduierna åt kibbeh innan de begav sig ut i öknen på flerdagsturer… som sagt det är oerhört mättande, och GOTT!

  6. Oscar skrev:

    KBE= köttfärs och deg och sen kan man göra olika KBE t.e.x kbe i ugnen och kbe i yoghurt

  7. Arabknight skrev:

    Oscar har rätt…. GRYMT GOTT… blir nog det till lunch i dag, men hur skall jag få i mig middagen i kväll… hrm!

  8. Jag får återkomma med ett eget recept på KBE vad det lider. Tar gärna emot lite tips på kryddning.

  9. Ebba skrev:

    Bra skrivet, Oscar! Mums vad gott och lätt som en plätt! Men vad är KBE? /Nyfiken

  10. vanig skrev:

    det vattnas i munen på mig bara jag hör ordet KBE

  11. Oscar skrev:

    jag vet är det inte fantastiskt

  12. Helen O skrev:

    Vad smaskigt det låter! Skulle vara spännande att få prova någon gång!

    /Helen

  13. Hovsjöskolan – klass 6B – sänder live från Pedagogiskt centrum Södertälje

    http://bambuser.com/channel/pedagogisktcentrum/broadcast/1661945

  14. Linda Newnham skrev:

    Söker dig för ev intervju till amelia – men redan nästa vecka. Ring eller mejla gärna! 073-9765701. lindanewnham@hotmail.com.

  15. såschefen skrev:

    Aha, Kibbeh! Tack för informationen. Jag trodde att det var råbiff men det visade sig att det bara är en av många varianter, som heter Kibbeh nayyeh. Oscars beskrivning lät lite som palt så jag kopplade inte.

  16. Game Girl skrev:

    Låter supergott, måste testas! Go Oscar!

  17. Daniel skrev:

    Jag provade att göra fylld Kibbeh för ett tag sen, http://copparules.wordpress.com/2011/02/25/fyllda-kibbeh/. Klassisk libanesisk kryddning med kanel, svartpeppar och kryddpeppar.

  18. Oscar – tack för ditt fantastiska recept. Tack alla förresten som bidrog att sprida KBE:ns budskap!

  19. [...] Oscar hos Om jag var din hemmafru [...]

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!