Just nu: Starka känslor för Fredrik Lindström

Något av det vackraste jag vet är en människa med ett uppdrag. Har just sett Fredrik Lindströms halvnya serie Vad är en människa? Fredrik och en gäst pratar om människans förhållande till sig själv och sin omvärld. Tekniskt sett är det kanske ett radioprogram i TV, men det saknar betydelse; det här gör mig så glad att jag får puls. Glad över att det finns människor som klarar av att göra det svåra enkelt och det torra spännande. Glad över att det ibland är alldeles tillräckligt att älska sitt ämne och vilja berätta.

Två karlar. En stentråkig studio. En ljussättning som skulle få Natalie Portman att se ut som Bockstensmannen. Och sextio minuter som glöder av humor och intelligens. Se första avsnittet här.

9 kommentarer

 1. Hanna La skrev:

  Jag håller verkligen med! Trots den torra inramningen som blir det så varmt och mysigt. Och älskar att Fredrik droppar referenser till både ”Vänner” och till mer beteendevetenskaplig teori. Gör att man känner sig så himla smart som hänger med i alla resonemang.

 2. Annika skrev:

  Håller verkligen med! Fredrik Lindström är en gammal favorit och det här är teve helt i min smak. Långa samtal om en sak i taget, inget som stör och inte en massa musik och annat som stör. Ska inte missa en minut!

 3. Tack för tipset!

 4. En annan Johan skrev:

  Det här hade jag missat. Om man är intresserad av populärfilosfi kan jag rekommendera Alain de Bottons verk ”The Consolations of Philosophy”. Han har även haft en föreläsning på TED som var mycket bra. Kolla the youtubes.

 5. Jag tycker mycket om Alain Botton. Han är rolig, skarp och rar! Läste av en händelse nyligen om hans Essays in love. Det är också just en sådan där bok som man läser och blir pratsam av.

  Jag hoppas att Landet Brunsås åstadkommer något liknande i september.

 6. En annan Johan skrev:

  Ja, rar var ordet. När du säger det så. Det är nog första gången jag erkänner att jag tycker en annan man är rar.

 7. katrin skrev:

  Jag stämmer in, tack för tipset!

  Själv måste jag säga att det faktum att hjärnan konsumerar en femtedel av vår energi, alltså maten vi äter, var en stor överraskning för mig och mycket intressant. Jag tror nog jag ska lyssna på gibbarna en gång till för det var så himla bra. Tack fina!

 8. Ingrid skrev:

  Ja, det är verkligen fantastiskt när två män i bild och lite märkliga kroppsvändningar mot tv-publiken bara genom tankar och samtal kan åstadkomma helt magisk teve. Briljant! :)

 9. maria skrev:

  jag kände framförallt igen mig i känslan av att vilja ha allt på en gång, därav står man som apan fast med handen i trädet, livrädd för att släppa riset man fått tag i.

  http://cvmariapaulsson.blogspot.com/2011/06/mitt-namn-ar-mycket-och-jag-vill-ha-mer.html

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).