Jordens bästa käk

Förra hösten ringde en karl jag aldrig träffat och frågade om jag hade lust att dra ner till Österlen och laga lite mat tillsammans med en annan karl som jag inte heller träffat. Det lät toppen tyckte jag och tackade ja. Nu har all denna matlagning resulterat i en bok. Såhär ser den ut:Skärmavbild 2011-06-22 kl. 22.02.35Skärmavbild 2011-06-22 kl. 22.35.23Den här sommaren ska jag äta godare än någonsin.

22 kommentarer

  1. cruella skrev:

    Ser fram emot att laga mat ur den, men hastar härmed fram för att varumärkesskydda Österlen en smula. Har man passerat Linderödsåsen är man icke längre där.

  2. Väl rutet! Och väldigt snyggt formulerat.

  3. Jorma skrev:

    Världens bästa käk – så är det här nere i Skåne.

  4. Jag antar att ni har tänk till… eko, närproducerat och säsongsbetonat?!

  5. Det är en bok som berättar varför vi tre tycker att ekologi är viktigt. Och sedan är det recept.

  6. Hej Lotta!

    Jag skulle behöva din mailadress. Kan du skicka mig ett mail på markus.sterky@svt.se.

    Hälsningar,

    Markus

  7. Ragnar skrev:

    Yeah! Österlen rockar. Snart, snart!

  8. Angelica skrev:

    Bilderna ser dessutom fantastiska ut. Ser fram emot boken!

  9. Hanna skrev:

    Pizzabilden är underbar!

  10. JenniP skrev:

    Hej Lotta,

    Hamnade på din blogg när jag såg den fantastiska klänningen du hade på Höganäs pressevent. Då såg jag boken – den står ju i bokhyllan så bloggen blev bokmärkt direkt.

    Men om du kunde berätta var du köpt den fina ”florakläningen” skulle jag bli jätteglad. Tack på förhand!

    //Jenni

  11. You lovely. Det är tyvärr en gammal second hand! Gissningsvis 60-tal. Det är nog bara jag som har en sådan klänning.

  12. En annan Johan skrev:

    Pizzaplåten på pakethållaren. :)

  13. Marie skrev:

    Har lagat efter Maximilians recept ett par gånger, köper ekologisk middagslåda från Årstiderna och då har det flera gånger varit hans recept. Så när jag såg att ni gjort boken tillsammans slog jag till på både den och din hemmafru-bok. Ser fram emot både läsning och lagning.

  14. Ann-Louise skrev:

    Ju fler starka röster om sund, ekologisk och närproducerad mat desto bättre. Bra initiativ! Har du själv tänk om angående kött efter detta? ;)

  15. Första avsnittet i den nya säsongen av Landet Brunsås (sändningsstart 6 sept) handlar om kött. Min personliga slutsats efter att ha gjort det programmet är att det är bättre om många människor äter lite mindre och lite bättre kött, än om ett fåtal människor blir helvegetarianer av pur ångest.
    Om man äter mindre kött, väljer bättre kött och betalar vad kött faktiskt kostar, så löser sig mycket av sig självt.

  16. Jorma skrev:

    Och att man äter hela djuret, alla delarna.

  17. Maria skrev:

    Det låter som en mycket bra bok!

  18. Mona skrev:

    Ønsker meg!!! xx M & the dog!

  19. Ann-Louise skrev:

    @ Lotta & Jorma: Låter som en bra kompromiss som kan hålla i längden där både djur och människor mår betydligt bättre.
    Jag äter inte kött själv förutom fisk men har förståelse för dem som inte vill sluta. För att vi ska ha en långsiktigt hållbar lösning så är det nog mest realistiskt som du säger – att vi behöver hitta bättre alternativ för dem som fortfarande vill äta djur. :)

  20. Josefin skrev:

    Boken inhandlad! Tack

  21. Hoppas ni blir lyckliga tillsammans.

  22. Johan Gunséus skrev:

    Underbart! Och en helt underbar bild!

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!