Stor osäkerhet kring Päron med After eight

Jakten på en väldigt exakt beskrivning:

Skärmavbild 2011-06-22 kl. 16.47.36

12 kommentarer

  1. Hanna skrev:

    HAHAHA…

  2. Tante Eva skrev:

    Heja, heja, den där var jag nästan med om när den föddes tidigt 70-tal. Fasa. Etter värre var konserverad babas in rhum med lättvispad grädde.

  3. Ann-Louise skrev:

    Vad fint! Jag får starka barndomsminnen av söndagsdessert hos mina morföräldrar i Helsingborg. :)

  4. usch…ve å fasa…

  5. Lotta skrev:

    ”nån annan kanske har mer exakt beskrivning”… Ha! undrar hur mycket mer man måste veta? Fast vad vet jag, jag slapp denna dessert under hela 80-talet. Hemma hos mig var det marängsviss (-swich) som gällde.

  6. Linn skrev:

    Kanske behöver man blogga om ett recept på det här, det verkar finnas ett sug efter mer information om den här extraordinära maträtten.

  7. Tomas skrev:

    Linn, vi kan väl låta stackarna i Bruna Maten ta detta recept, kan ju bli ett av deras bästa.
    fast är detta 70-tal? Inte mer 80-tal?

    Och nej, det behöver inte återupplivas. Det är inte gott.

  8. Carina skrev:

    Åh, det har jag inte ätit på åratal men det var ju jättegott!

  9. Eva skrev:

    Jag gjorde marängsviss och då tyckte barnen att det var den godaste efterrätt de någonsin ätit….

  10. En annan Johan skrev:

    När jag var barn brukade jag peta av ”After eight:en” och bara äta den. Det var ju mycket godare.

  11. Fabian skrev:

    Åh, hos oss har After Eight-plattorna dessutom alltid ströslats med citronzest. Serveras med vispad grädde – fantastiskt gott.

  12. Britta-Karin Engberg skrev:

    Jag provade en variant i höstas med egna, lätt citroninkokta päron och en superlätt, hemmagjord mintchokladsås. Koka upp grädde och smält ner önskad mängd mörk mintchokladkaka. Med riktigt god vaniljglass till blev det hela lätt lyxigt. Lite citronzest ovanpå skulle säkert vara snyggt.

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).