Näst sista inlägget för den här bloggen

Nu är det sommar, då ska man cykla till stränder, plocka svampar, jaga myggor och ränna ut och in med kaffebrickor, inte sitta vid datorer. Det här är det näst sista inlägget för den här bloggen. Sedan sätter jag punkt och placerar hemmafrun i frysfacket på obestämd tid.

När jag började skriva bloggen Om jag var din hemmafru var jag en rätt otillfredställd copywriter på föräldraledighet. Mindre än ett år senare upptäckte jag att jag tyckte det var mycket härligare och mer givande för mig att dra vitsar och laga mat i bloggform än att jobba på reklambyrå. Ytterligare några månader senare sa jag upp mig och började kalla mig matskribent. Nu sitter jag här och gruvar mig för hur det ska gå att leva ett liv utan en skara läsare som jag på något underligt vis tycker att jag lärt känna lite grann.

Det var egentligen inte tänkt att kokboken Om jag var din hemmafru skulle sätta punkt för bloggen Om jag var din hemmafru, men det är så det känns för mig. Det blev en bok. Jag fick göra den med några av landets bästa yrkesmänniskor. Den är det mest kompromisslösa projekt jag varit del av. Kanske är det därför det känns så märkligt att fortsätta skriva bloggen. Jag är ju klar nu.

Vi har precis sålt rättigheterna att ge ut kokboken Om jag var din hemmafru i UK och USA och det ska bli roligt att se hur det går för den där. Den 6:e september börjar SVT1 sända vår andra säsong av Landet Brunsås. Jag håller på och tittar på nästa bok, som inte är en kokbok i vanlig mening, och sen har jag lite andra hemliga planer och storslaget jox som jag går och ruvar på. Men det allra viktigaste projektet jag just nu ser fram emot är att gå på en helt vanlig och väldigt improduktiv semester.

Det blir ett sista inlägg i augusti. Något extra bra och fint. Tills dess önskar jag dig en underbar sommar.

Tack.

63 kommentarer

 1. Örjan skrev:

  Kommer att sakna dig.
  Lycka till med de nya projekten.

 2. En annan Johan skrev:

  Det var tråkigt… *snyft* Det har varit så kul att läsa dina inlägg och alla roliga kommentarer därtill. Allting har ju sitt slut (dammar av en gammal klyscha), och när bloggen nu ligger på sin dödsbädd så kan vi i alla fall konstatera att den har levt ett bra liv med god mat och många vänner.

  Jag får önska dig en härlig sommar Lotta, och ser fram emot att se dig, Haag och Schyffert på TV i höst. :)

  P.S.

  Glöm inte bort att flädern blommar nu. Det är alla barns rättighet att få dricka äkta fläderblomssaft på sommaren.

  D.S.

 3. Annie skrev:

  Lycka till! Det blir tomt på nätet. Lustigt att du lägger ner bloggen samtidigt som ”Pain de Martin”. Tur att ni gör så fina böcker!

 4. Tack själv Lotta.
  Din blogg är/har varit en av Sveriges roligaste och sannolikt mest välskrivna, alla kategorier. Dessutom är en del av dina recept så enkla att til och med en helt matlagningsanalfabet som jag klarar av att följa dem. Eller åtminstone inspireras av dem.
  Jag tror inte att du behöver mitt Lycka till, men du får det ändå. Och du kan väl lova att via Taffel på något sätt annonsera vad du gör, så att ma inte råkar missa något

 5. Gabriella skrev:

  Tack Lotta för den här gången.

  Det har varit fantastiskt!

 6. Lena skrev:

  Åhhh, sorgligt! Men roligt att ha fått ”lära känna” dig!
  Lycka till med allt!!

 7. pipopp skrev:

  Det var tråkiga nyheter för oss läsare.

  Hoppas dina framtida planer är desto roligare. Framförallt: hoppas det är många publika planer så vi får se mer av dina idéer!

 8. Jorma skrev:

  Hej då, tack för allt. *snyftar lite*

 9. Peter Jägerbro skrev:

  Länge leve hemmafrun, och lycka till!

 10. Anders skrev:

  Du saknas mig redan.

 11. Cattis skrev:

  Tack för all härlig läsning man fått ta del av och lycka till med det storslagna joxet!

 12. Josefin skrev:

  Nej men…jag som ar hemmafru i UK och precis upptackt dig, din matlagning och blogg! Tack for att du gjort min familjs och vanners maltider nagot enastaende roliga och goda. Ser fram emot att ta del av vad du ska hitta pa nast. Nu ska jag ga och pilla lite i koket.

 13. Katrin skrev:

  Åh nej!! Vilket sorgebesked mitt i semestern!
  Men stort tack för all inspiration o alla skratt. Och kokboken pryder ju fortfarande sin plats hemma i köket. Lycka till med vad du än företar dig… och ha en skööön lååång semester!

 14. [...] Om jag var din hemmafru – Näst sista inlägget för den här bloggen [...]

 15. Det är inte så blodigt. Man stänger sin blogg, men kanske öppnar man upp en ny en dag när saknaden blivit för svår?
  Tack för alla rara ord gott folk, nu sparar vi våra avsked till augusti!

  Herregud vad varmt det är.

 16. Jihonna skrev:

  Nej, lämna oss inte ensamma för länge. Jag hoppas vi får små glimtar av ditt eminenta tänkande i andra forum än bloggande. Tackar ödmjukast för att du lyst upp tillvaron med glädjande inspirerande tankar om mat. och sen en bok som lök på laxen..
  Lagade kycklingfärs ala Lotta i massor och får nu försöka gömma små påsar i frysen så min kille inte äter upp det innan mig. Ska ge mig på teriyaki inkokt shitakesvamp imorgon på min lediga dag. Tack för att du är du och att delar med dig så frikostigt.

 17. Linn skrev:

  Ha en skön semester!!

 18. Anna B skrev:

  Lycka till med allt, Lotta. Ska bli spännande att följa hemmafruns utlandsresa. Ha en underbar sommar!

 19. Marre skrev:

  Tack!
  Var sak har sin tid och det är viktigt att gå vidare. Det skall bli spännande att följa vad du hittar på härnäst. Ser verkligen fram emot Brunsåsen.

 20. Hanna skrev:

  Jag lovar att sätta fart på din UK-försäljning – mina vänner förtjänar alla ett ex av din eminenta bok. Sorgligt med bloggen men ser med spänning framemot vad som kommer härnäst!

 21. Tack för det intressanta och goda som kommit ut ur den här bloggen.
  Ser fram emot kommande projekt, särskilt Landet Brunsås. Gillade Ettan riktigt mycket.
  Lycka till :)

 22. Malin skrev:

  Å herregud – den andra välskrivna bloggen på bara ett par dagar. Även (Pain de) Martin kastar ju in blogghandduken. Vad ska en stackars hungrig människa med fäbless för duktiga bloggskribenter göra? Klämma på sig Sherlockhatten och ger mig ut i cyberspace för att hitta nya givetvis. Men tomt blir det. Stort lycka till, tack för recept, bok och asgarv.
  Och må din penna eller kastrull aldrig tystna!

 23. Angelica skrev:

  Åh nej, bloggvärlden drabbas av en stor förlust! Du har och är något alldeles extra! Men som alla före mig har sagt — största lycka till med alla kommande projekt!

 24. Tomas skrev:

  Kommer sakna dig. Så enkelt är det.
  Välkommen tillbaka på nätet i någon form eller annan när den dagen faller in.
  Tack för den här tiden.

  Kram!

 25. stefan skrev:

  Oj nej, vad tråkigt att höra! Nu verkar det som om det dessutom är en trend att sluta…först Pain de Martin och nu du! Vem är näst på tur?

 26. Karolina skrev:

  kärlek lotta! tack för många fina inlägg.
  i ärlighetens namn har jag nog inte gett mig an så många av recepten ännu, mest njutit av texterna. (det finns ett gäng favoriter… you can´t handle the truth.)
  men nu känns ju som ett passande tillfälle att låta boken bli vältummad. trevlig sommar, och tack för en fantastik blogg!

 27. Gröndalsbon skrev:

  Nämen! Oj då. Stort tack för allt du givit oss. Det har varit kul och jag ser fram emot framtiden. Until August…

 28. Saxit skrev:

  Tack för alla tidigare inlägg då och lycka till med vad du än tänker göra i fortsättningen!

 29. Henrik skrev:

  Tack för allt och lycka till.

 30. ulrika skrev:

  Neeej! Jag har följt dig så länge och älskar hur du skriver. Vad händer nu???

 31. Karin skrev:

  Tack för en fin blogg & fantastisk bok! Ha en underbar sommar med familjen. xxk

 32. Tant K skrev:

  Lycka till, o hoppas du berättar på ngt vis vad som händer så man kan vara uppdaterad

 33. Anders skrev:

  Tack för din medverkan.

 34. Ann-Sofie skrev:

  Oh nej! Jag som precis har hittat hit. Tack för att du roat mig på sömnlösa nätter och lycka till i framtiden :) !

 35. Hazelnut skrev:

  Jag kommer att sakna dig Lotta, det känns rätt snyftigt.

  Jordens bästa käk inhandlad och snart köper jag Om jag var… också.

  Kommer bloggen finnas tillgänglig på nätet fast den är ”död”?

  Stort tack för alla underbara inlägg och recept!

 36. fredricl skrev:

  Tycker mig sett att fler och fler matbloggar tappat eller gått på sparlåga sista halvåret. Trist att två av dom bästa med din och Martins blir dom första som viker ner sig, fler kommer säker att följa – matbloggen verkar ha haft sin storhetstid. Kanske är det bara en del av den allmänna bloggdöden i den nya Facebook(tm)- & iApp(tm)-världen där gamla webben spelar allt mindre roll som vi måste vänja oss vid.
  Hur som helst så skapade hemmafrun ett alldeles eget magiskt hörn av webben som älskades av mig och många andra. Med saknad, far~väl.

 37. Lotta!

  Jag vill bara tacka så mycket för att du skrivit ”Om jag var din hemmafru”, den är fantastisk!

  Jag och min man har börjat plocka fram den när vi har folk hemma, och ägna oss åt högläsning. Vårt favvo avsnitt är barnkalaset, namnen… jises! Vi skrattar så vi gråter!
  Du har ett otroligt språk!

  Keep it up och glad sommar!
  /Anna

 38. Mark skrev:

  Hej Lotta!
  Har precis avnjutit din ”enkla” Moussaka. Jättegott, men köket blev lite kaosartat ett tag, men det är väl så det skall va. Efter dotterns uttryckliga krav skippade jag kanelen. Allt avnjöts på balkongen. Ser fram emot mer av dig. F.d. granne i Parkkronan.

 39. peri skrev:

  som vi kommer att sakna dig, underbara kvinna. :)

 40. Stina skrev:

  Har följt din blogg länge, men inte kommenterat förrän nu. Så det är på tiden att tacka för en fantastisk fin, rolig och inspirerande blogg. Tack för att du delar med dig av din osvikliga känsla för språk och din passion för mat! Du har gjort mig glad många gånger, ja du har gjort min tillvaro en liten smula bättre kan man faktiskt säga :)
  Önskar dig all lycka med dina nya projekt, och njut av en välförtjänt semester!

 41. Helena skrev:

  Måste faktiskt sälla mig till övriga och utbrista både ”Åh nej!” och ”Lycka till!”. Så´n tur att vi får en TV-serie som övergångsobjekt, så kan vi ha den fina kokboken som snuttefilt sedan när du lämnat oss på riktigt. Som sagt: du har ju en alldeles egen skön stil och härlig humor. Leve de och du! Kram Helena

 42. Ella skrev:

  Jag kommer sakna ditt historieberättande och skrivskicklighet! Du är en websolstråle.

  Det är modigt att sätta punkt och gå vidare mot nytt.

 43. Madeleine skrev:

  kommer att sakna dig!

 44. Anna skrev:

  Vad tråkigt, den enda blogg jag någonsin följt kommer läggas ned! Lycka till med nya projekt, och skulle du få för dig att ge ut en tredje kokbok någon gång blir nog fler än jag ganska glada…

 45. David skrev:

  Tappar man glöden, då är det bäst att säga adjö kanske. Det var en fin blogg. Det var kanske för många gnällig matfascister för min smak men det var roligt ändå. Du har en fin stil och ska lyckas vad än du gör. Lycka till med allt!

 46. Nikolaj skrev:

  Men vad är nu detta? Nu har jag precis hittat din blogg och så tänker du sluta!?!?

 47. Per skrev:

  Det lilla jag läst/sett/hört har gett rätt mycket idéer och inspiration. ‘Pris/prestandaförhållandet’ oslagbart.

  Go for it!

 48. Weezer skrev:

  Jag får trösta mig med att se dig i brunsåsen; tack för allt!

 49. Gröndalsbon skrev:

  Men åh! Nu ser jag dig på teve och saknar dig här i bloggen! Tack för allt, Lotta!

 50. Ibland går jag på gatorna i Gröndal som en helt vanlig tant.

 51. Sofia skrev:

  Jag hade inte varit ut flyttad många dagar innan jag insåg att det här med mat var något som jag måste ta tag, fil och knäckemackor är gott, men blir i längden lite enformigt. Jag hittade din blogg, sedan dess har jag hållit dig stadigt i handen, ibland följt dig slaviskt, ibland höftat själv. Kom till och med på ett eget recept på messmörspannkakor, då satt jag på tronen och njöt ett slag. Nu är jag snart klar och ska ut i arbete och du känner dig klar med det här. Det känns lite som det var meningen. Lev väl!

 52. Du med – och tack! Jag sitter och klämmer på DET ALLRA SISTA INLÄGGET. Det är skrivet och klart, bilderna är plåtade för länge sedan, jag ska bara …posta. Snart.

  Gud vad jag hatar avsked.

 53. Petter skrev:

  Tack för en rolig blogg och underhållande program
  Puss och kram!

 54. jorma skrev:

  Lotta, du får gärna vänta lite med att posta det sista inlägget – jag fasar för den dagen jag klickar mig in här och ser det. Vill inte att det ska hända.

 55. Katrin skrev:

  … och jag tycker det är lika bra att rycka bort hela plåstret på en gång… det är ju ändå oundvikligt… Men en fråga: Det är väl inte så att den ”döda” bloggen försvinner från nätet helt och hållet? Eller? Jag har ju kallt räknat med att kunna gå tillbaka då och då för ett recept eller några skrattframkallande formuleringar från annu dazumal. Men jag kanske hoppats på för mycket?

 56. You lovely. Klart det finns kvar.

 57. Tomas skrev:

  Ni är ju underbara i landet brunsås…
  förra säsongen klarade jag inte av riktigt men nu har ni hittat rätt :)

 58. Lena skrev:

  Lotta! Kolla in den här Twitterguiden: http://www.helalf.se/mina-guider/guide-till-twitter/
  BTw, om du klickar på @mentionsfliken så ser du vilka som ”pratar” med dig. För att svara så klickar du på Reply under själva meddelandet. :)

 59. Ung Tant skrev:

  (lite efter såhär)
  Jag får önska dig lycka till i framtiden då. Började läsa din blogg lite sporadiskt föra flera år sedan och den har hängt med. Bara namnet är fantastiskt.
  Kokboken är även den fantastisk. Jag äger den inte själv men varje gång jag är hemma hos någon som har den sitter jag med näsan i den (min kusin börjar tröttna på mig på den fronten) och så fort jag får syn på den i en affär ställer jag mig och läser. Eftersom att jag är vegetarian och det mesta inkluderar kött har jag lite svårt att motivera mig själv till att jag kan köpa den, men det är nog mest en tidsfråga. Texterna är så underbart skriva. Så. Tack, vill jag säga.

 60. Lotta Lundgren skrev:

  Du gör min dag. Tack.

 61. nveguifnnbgsv, Bancdebinary, SzEwVLe, [url=http://fondationhsab.com/banc-de-binary-review/]Bancdebinary[/url], ZduGwxQ, http://fondationhsab.com/banc-de-binary-review/ Bancdebinary, UIpkvPJ.

 62. mkaxpifnnbgsv, Fioricet, sbtRENM, [url=http://fioricetworld.com/]Fioricet[/url], XcaksPe, http://fioricetworld.com/ Fioricet wcodiene for headache, HWfnWEl.

 63. gbbivifnnbgsv/ubggfm/tf, Special offer buy viagra online, hALSejC, [url=http://www.viagratoday2013.com/]Buy Viagra[/url], vLwRWoz, http://www.viagratoday2013.com/ Buy Viagra, HRLVVFI.

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).