Gubben i lådan!

Jag är på Bokmässan i Göteborg och tro det eller ej men det verkar som om boken Om jag var din hemmafru är finalist i tävlingen Svensk Måltidslitteratur. Det verkar också som om du kan gå in och rösta på mig om du har lust med det. Om bokuslingen rakar hem det här får jag åka till något spännande land (Frankrike kanske?) och brassa runt under kristallkronor och få kindpussar av farbröder etc (vet inte säkert om det är detta som händer, men man kan ju gissa att det är något i den stilen). Det vore kul!

Rösta om du vill här

28 kommentarer

 1. Hazelnut skrev:

  Va, är jag först?
  Jag har röstat nu. Känns som jag gjorde rätt val.

 2. zelda skrev:

  Röstat och klart från mig med. Självklart borde du få åka och kindpussa farbröder. Lycka till!

  (Kanske går fram och hälsa om jag ser dig på bokmässan. Om jag vågar)

 3. Tine skrev:

  Det här fick jag som svar när jag röstat. Undrar om min röst gått fram?

  Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error ‘80004005′

  [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver]General error Unable to open registry key ‘Temporary (volatile) Jet DSN for process 0×3504 Thread 0×59b8 DBC 0×13305bf4 Jet’.

  /kommun/booktown/bokregister/bokrostning.asp, line 103

 4. Väldigt roligt om jag dragit igång en stor röstfiskarkampanj och allt är avslutat. Årets Förvillare!

 5. Pia skrev:

  En röst till lagd, hoppas den räknas.
  /Pia

 6. jorma skrev:

  Om det fortsätter komma inlägg i bloggen är det helt ok att du la ner den. Känns inte lika otäckt längre om den puttrar på så här.

 7. Jag tänker att man kan slå till på ett litet inlägg bara ibland. Lite som man kan feströka någon endaste gång.

 8. En annan Johan skrev:

  Nu har jag gjort min civilrättsliga plikt.

 9. zara skrev:

  fantastiskt!

 10. Anni skrev:

  har röstat! Såklart!

 11. Anna B skrev:

  Självklart röstar vi på dig!

 12. Christian skrev:

  Klart att jag har röstat!
  Pussa på både på mässan och hos fransmännen.

 13. Ulf Norrman skrev:

  Det var ett enkelt val! Din bok är den läckraste.

 14. Katrin skrev:

  Jag röstade. På dig såklart. Gjorde det nån nytta, har du åkt till Frankrike än?

 15. Sara skrev:

  Min alltid så matglada mamma, som jag för övrigt har ärvt min matglädje ifrån, hade plötsligt tappat geisten. Veckorna gick och entusiasmen ville inte infinna sig. Knappt aptiten. Hon tittade håglöst in i kylskåpet. En korv med bröd kanske?

  Här behövdes en insats.

  Jag gjorde en beställning på nätet. Plingade på mammas dörr tre dagar senare.
  - Hej mamma, här får du din matpassion tillbaka.
  Hon öppnade paketet, satte sig ned och började hänfört bläddra i ”Om jag var din hemmafru”. Och spenderade de följande månaderna med att laga SAMTLIGA recept.

  Lotta, tack för att du gav mamma (och så många andra) matglädjen tillbaka. Du är värld varenda röst i hela Sverige.

 16. Geneva skrev:

  Ett nöje att rösta på min favorit kokbok. Har just beställt två exemplar till julklappar. Tack för att du skickade ett signerat exemplar till Schweiz i förhand. Det är första gången jag har lyckats intressera mina utländska vänner för svensk matlagning. Du har en hel fanclub här som ser fram emot att boken översätts så att de inte bara kan titta på bilderna. Hoppas du också säljer rättigheterna till Frankrike då det inte finns något liknande på marknaden och din bok är en säker succe.

 17. Sara, Geneva, ni rör en vuxen kvinna till tårar. Den fantastiska Emi Gunér blev precis idag klar med översättningen för den engelskspråkiga versionen, och min agent åker till Frankfurt-mässan på måndag för att se om tyskar och fransmän skulle kunna vara intresserade. Vem vet?

  Måltidsakademins tävling avgörs i slutet av oktober. Jag är en väldigt god förlorare men det är roligt att vinna. Tack alla.

 18. Anna N skrev:

  Tack för ännu en säsong av Landet Brunsås! Jag och många gymnasielärarkolleger använder era program i undervisningen av blivande kockar. Strålande bra tycker både vi och eleverna! Jag hade gärna köpt alla avsnitt på DVD, finns de att få tag på?

 19. Tack snälla, svaret är tyvärr nej. SVT gör tyvärr inte dvd av Landet Brunsås. Anledningen är musikrättigheterna – SVT har sytt ihop ett av världens mest fantastiska avtal vad gäller musik genom STIM men det löper bara i en månad (det är därför avsnitten plockas bort på svt.play efter fyra veckor). Så det blir inga dvd.

  Men man kan såklart ladda ner dom illegalt. Fast det har du aldrig hört från mig.

 20. Christina skrev:

  Jag switchade över från fotbollen igår för att se Landet Brunsås, och när jag kom tillbaka hade jag missat TRE mål. Dålig tajming på Råsunda.

 21. Det var SYNNERLIGEN lojalt!

 22. Inse att du aldrig kan lämna den här bloggen, Lotta. Tråden kommer att fortsätta i all evighet ;)

 23. Haha. Hoppas.

 24. Christina skrev:

  Jag vet, men jag gillar verkligen programmet och hade dessutom precis bakat bröd. Min tonårige son är också ett stort fan. Igår kom han hem från skolan, slet upp dörren och ropade ”ikväll är det brunsås!” Undrar vad grannarna tror om vår kosthållning efter det.

 25. thobias skrev:

  Varför har du inte så man kan skicka mail till dig ?
  Jag skulle så gärna komma i kontakt med dig :)

  jag tror du vet precis vem jag är, fransmagiker !? ::)

 26. Pernilla skrev:

  Hej Lotta tack för fin blogg och bra bok. Jag ser att det är flera här som vill mejla dig. :) det skulle jag också vilja göra, hoppas att det är möjligt även om jag förstår att du är upptagen.

 27. Anonym skrev:

  Helvete vad snygg du är!

 28. I krinolin eller kruspermanent?

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).