Frukostpizza med fårost, mynta, ärtor och ägg

Den lilla slampan Scarlett O´Haras beteende blev ursäktat med att hon hade "aptit på livet" vilket låter som något jag kommer lägga till i min ursäktsrepertoar. Men tills dess äter jag gärna den här 5-minuters frukostpizzan om och om igen på grund av nyss nämnda aptit.

Vegan: Skippa ägg och använd näringsjästflingor istället för fårost för att få den ostiga smaken. Prosociano är en mjölkfri parmesanliknande ost som också funkar prima.


Portioner: 2
Du behöver: 

2 Tortillabröd, min favorit är de glutenfria quinoasurdegswrapsen från Bfree DaCarla, finns att köpa fraktfritt tex HÄR
1 dl gröna frysta ärtor
2 ägg
Färsk mynta
Ca 1 msk rivet citronskal
En bit lagrad fårost tex pecorino eller manchego
Salt, nymald svartpeppar
Olivolja

Gör så här: 
  1. Tina ärtorna.
  2. Stek tortillabrödet i en het stekpanna tills det fått svartrostade fläckar. Stjälp upp på en tallrik och toppa genast med ärtor, riven ost och rivet citronskal. Salta och peppra.
  3. Stek äggen i pannan i en skvätt olivolja.

Servering: Toppa pizzan med stekt ägg och myntablad. Ringla över lite olivolja och toppa med vad som växer i köksträdgården, här blev det visst krasseblommor men vanlig krasse är också gott.

Bild för Therese Svensson
2016-08-13
Av

Mer från Therese Svensson


Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson
Bild för Therese Svensson