Jordgubbssmör

Smör mixat med bär och socker är ett populärt tillbehör till pannkakor i USA, men det här jordgubbssmöret passar lika bra till nybakade scones


Portioner: 4 port
Tid: 10 min
Du behöver: 

100 g normalsaltat smör, rumsvarmt
1 dl jordgubbar (färska eller tinade)
½ dl florsocker

Gör så här: 

1. Vispa med hjälp av en elvisp samman smör och florsocker.
2. Mosa bären med hjälp av en gaffel och vispa ner dem i smöret.
3. Kyl gärna smöret till en fastare konsistens innan det serveras. Om du vill göra kulor, kyl smöret i cirka 30 min och rulla sedan till kulor med blöta händer.

Bild för Ylva Porsklev
2015-11-30
Av
Fotograf
Ulrika Ekblom

Mer från Ylva Porsklev


Bild för Ylva Porsklev
2017-10-31
Bild för Ylva Porsklev
2017-10-24
Bild för Ylva Porsklev
2017-10-09
Bild för Ylva Porsklev
2017-09-20
Bild för Ylva Porsklev
2017-05-29