Ostfylld kalv med grönsakspasta och tomatgrädde

Den här rätten ger en fin konstrast mellan det smörstekta köttet och den krämiga osten.


Portioner: 4
Du behöver: 

4 skivor mört kalvkött (125 g styck)
salt
svartpeppar ur kvarn
2 tsk dijonsenap
100 g hårdost, t.ex. prästost eller cheddar

Tomatgrädde
2 dl vispgrädde
400 g passerade eller krossade tomater
ca 1⁄2 tsk salt
svartpeppar ur kvarn
ca 1 krm kajennpeppar
pressad citron efter smak
några droppar japansk soja efter smak

Grönsakspasta
2 morötter
1 gurka
2 liter vatten + 2 tsk salt ca 1 msk olivolja

Gör så här: 

1. Rör ihop alla ingredienser till tomatgrädden. Värm den och smaka av. Ställ åt sidan.

2. Förbered köttet. Platta till köttbitarna (med en köttklubba eller botten av en flaska). Salta och peppra på båda sidor. Stryk lite senap på ena sidan. Skär osten i fyra platta bitar, lägg en skiva på varje köttbit och vik köttet så att det blir ett litet paket.

3. Stek köttet hastigt på båda sidor.

4. Låt köttet vila ett par minuter på ett varmt fat eller i ugn på 100 grader. Gör grönsakspastan och värm såsen under tiden. Servera köttet med såsen och grönsakspastan.

Grönsakspasta
1. Skala morötterna och gör långa band av den med potatisskalaren. Gör likadant med gurkan fast ta med skalen.

2. Koka upp vatten och salt. Lägg i morotsbanden. Låt koka i cirka 4 minuter. Lägg i gurkbanden och låt sjuda i 1 minut.
3. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaks i kastrullen och ringla över lite olivolja och skaka om. Servera med köttet.

Bild för Jens Linder

Mer från Jens Linder


Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder