Persisk kvittenmarmelad med kardemumma och citron

Vill man ha en mer traditionell marmelad kokar man med lock mesta tiden och då består marmeladen av kvittenbitar i en tjock lag. Jag använde rårörsocker och kokade marmeladen i tre timmar, en lång stund utan lock och fick då en fast marmelad.


Tid: 3-4 timmar
Du behöver: 

1 kg kvitten
3 dl vatten
750 g socker, ev rårörsocker
3 msk citronsaft ev
1 msk rivet citronskal
½ tsk kardemummakärnor, hela

Gör så här: 
  1. Skala kvitten och skär i kvartar på längden, är frukterna stora kan de behöva delas i fler klyftor. Kärna ur och skiva klyftorna tvärs över.
  2. Koka upp kvitten och vatten i en kastrull, koka i 20 minuter.
  3. Tillsätt socker, citronsaft, citronskal och kardemummakärnor.
  4. Lägg på lock och koka på låg värme i upp emot tre timmar. Rör om då och då.
  5. Häll upp på rena burkar. Sätt på locket och låt burken svalna upp och ner. Förvara svalt.

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara