Spaghetti med rostad sötpotatis och tomat

I dessa glykemiskt medvetna tider kan det tyckas väl lättsinnigt att servera pasta med ytterligare en stärkelserik komponent. Skulle man drabbas av alltför dåligt samvete sedan man ätit upp, får man väl gå en rask promenad eller brottas några ronder med Fredrik Páulun.

P1020319

Spaghetti med rostad sötpotatis och tomat

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 50 min

  • 4 små sötpotatisar (med betoning på små)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 300 g körsbärstomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 kruka basilika (kan uteslutas)
  • riven parmesan
  • citronklyftor
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Halvera tomaterna. Skiva vitlöken fint.
  3. Blanda runt allt med olivoljan och flingsalt och in i ugnen, knappt 30 minuter eller tills potatisen mjuknat.
  4. Servera till nykokt pasta med basilika, riven parmesan och citronklyftor till.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren