Surf 'n Turf på en tandpetare

Det här är nästan ett lite pinsamt recept i sin självklarhet, men jag postar det ändå för någon måste ändå väcka idén och det är dessutom jävligt gott.

Det är min första hela semesterdag och jag har ett obehagligt stort grillsug, är lite småfull och mår rätt bra.


Portioner: 10 buffépersoner
Tid: 15 minuter
Du behöver: 

2 tjocka skivor ryggbiff
salt och svartpeppar
15 cocktailtomater, gärna i olika färger
30 fina räkor, skalade
1-2 dl bearnaisesås, hemskt gärna hemgjord

Gör så här: 

Salta och peppar biffskivorna och grilla dem sedan på hög värme. Vänd ungefär var 20:de sekund för bra värmefördelning i köttet. Kör upp till innertemperatur på 55°C och slå sedan direkt in i ett foliepaket. Låt köttet vila i 15 minuter och skär efter upp det i 30 kuber.

Klyv tomaterna och sätt dem längst ner på ett spett, sätt därefter på köttkub och räkor och toppa med bearnaise. Kolla bilden så fattar du. Sätter du tomaten på lite listigt sätt så står den jäveln dessutom för egen maskin.

Ja jag vet att det är banalt, men det är verkligen dödsgott och superfint smått för en buffé eller något som sker före middagen.

Bild för Anders Johansson
2016-07-09
Av
Fotograf
Anders Johansson

Mer från Anders Johansson


Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson