Syrlig potatissallad med koriander

Jag är svårt förtjust i vit potatissallad. Såna där ljumma, franska och till synes nyttiga skapelser har inte en chans mot en stabbig jävel med majonnäs. 

Här kommer en variant med koriander och lime som jag laborerat fram den senaste tiden. Hemligheten här är att vara lite försiktig med limen så den inte tar över, men däremot fläska på med koriander som om det inte fanns någon morgondag (ingen aning om vad jag menar med det). 


Portioner: 6
Tid: 10 minuter (+kokning/svalning av potatis)
Du behöver: 

1 kg fast potatis, kokt och svalnad
2 salladslökar, tunt skivade
1 dl amerikansk majonnäs
1 dl gräddfil
saft och skal från en lime
en kruka koriander, grovt hackad
en halv jalapeno, urkärnad och finhackad
1-2 msk amerikansk hot sauce (t ex Tabasco, Frank's Red Hot el dyl)
salt och mycket svartpeppar

Gör så här: 

Tärna potatisen och sträva efter jämnstora bitar. Blanda ner övriga ingredienser men börja med hälften av limesaften. Rör ihop ordentligt. Vi vill ha ut lite stärkelse ur potatisen så salladen blir ganska fast.

Smaka av och snåla för allt i världen inte med svartpepparn. Tillsätt eventuellt mer limesaft om du tycker att det behövs.

Bild för Anders Johansson
2016-03-17
Av
Fotograf
Anders Johansson

Mer från Anders Johansson


Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson