Aldrig förr har vi varit så intresserade av mat och samtidigt vetat så lite om villkoren för vår matproduktion och matens ursprung – jordbruket.
Jag är journalist och författare som skriver om lantbruk, livsmedel och mat. Bloggar även på www.hungryandangry.se
Jag är inte alltid arg, men hungrig!
Välkommen in i samtalet!
Ann-Helen Meyer von Bremen
Det här är en bok om mat, eller rättare sagt om matens ursprung. Samtidigt som det talas om surdegar, närodlat och småskaligt, pågår en helt annan utveckling i Sverige och i världen.
Frökataloger! De har kommit. Det är dags att beställa. Våren kommer fortare än du tror!
Brygga öl! Jag har turen att ha en kamrat som är en rackare på att brygga öl. Det är ett trevligt pyssel som passar bra udner mörka vinterkvällar..
Rotfruktsfrossa! Passa på att njuta av säsongen. Snart kommer det bladgröna skira igen och då har vi hunnit tröttna lite på rotfrukterna. Men just nu är morot, palsternacka, rotselleri, rödbeta, gulbeta, jordärtskocka och alla de andra som är kungar i jordkällaren.
REKO-ring! Det är alltid säsong för att handla i REKO-ring men om du nu står där med friska nyårslöften om att bli en bättre matmänniska, så kan du ju passa på nu. På REKO-ringen kommer du med stor sannolikhet att hitta mat som du inte hittar ens i den mest välsorterade Icabutik. Dessutom är det kul att handla på REKO. Det är något helt annat än själsdödande veckohandling i en köplada.
Mjölk direkt från gården! Är något helt annat än de vanliga mjölktetrorna i butik. De kostar mera, smakar mera och alla pengarna går direkt till bonden, utan några mellanhänder.