Almejas a la marinera: Hjärtmusslor
I orginalreceptet finns vare sig chili eller persilja, så det kan ni utesluta om ni vill. Gott blir det ändå
1 kilo väl rengjorda hjärtmusslor (se länk här)
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
2 dl olivolja
2 dl manzanilla sherry
1/2 dl paprikapulver
ev. lite salt
1 dl hackad persilja
- Hacka lök och vitlök. Strimla chilin. Ta fram en stor kastrull som garanterat rymmer musslorna. Fräs lökhack och chili i olivoljan på låg värme i kastrullen tills löken blivit genomskinlig.
- Tillsätt sherry och paprikapulver och ge allt ett uppkok. Dumpa ned musslorna, sätt på ett lock och vänta sedan några minuter. När musslorna har öppnat sig strör du över persiljan, smakar av med lite salt om det behövs och serverar ögonaböj tillsammans med ett gott bröd som du suger upp det ljuvliga spadet med.