Butternut med getfeta, baharat och sumac
Baharat hittar du i vilken mellanösternbutik som helst. Sumac likaså. Undvik frestelsen att blanda i fler ingredienser, det behövs inte.
Tid: 1 timme
1 butternutpumpa
3 msk olivolja
1 tsk baharat
1 msk sumac
1 nypa salt
100 g getfeta
1/2 dl hackad slätbladig persilja
till servering:
pitabröd
mer sumac för den som vill
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och gröp ur kärnhuset i pumpan. Skär i ganska stora tärningar.
- Blanda pumpatärningarna med olivolja, sumac, baharat och en nypa salt (översalta inte, getfetan är rätt salt).
- Sprid ut allt i en ugnsform (ett lager, annars blir det mer kokt än ugnsstekt) och kör in i ugnen i 1 timme. Rör om då och då så att pumpan får någorlunda jämn färg.
- Ta ut fatet och smula över getfetan och strö över persiljan. Blanda om så att fetan blir varm.
- Servera med pitabröd. Den som vill ha en syrligare smak strör över mer sumac.