Butternut med getfeta, baharat och sumac

Baharat hittar du i vilken mellanösternbutik som helst. Sumac likaså. Undvik frestelsen att blanda i fler ingredienser, det behövs inte.


Portioner: 4
Tid: 1 timme
Du behöver: 

1 butternutpumpa
3 msk olivolja
1 tsk baharat
1 msk sumac
1 nypa salt
100 g getfeta
1/2 dl hackad slätbladig persilja

till servering:
pitabröd
mer sumac för den som vill

Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och gröp ur kärnhuset i pumpan. Skär i ganska stora tärningar.
  3. Blanda pumpatärningarna med olivolja, sumac, baharat och en nypa salt (översalta inte, getfetan är rätt salt).
  4. Sprid ut allt i en ugnsform (ett lager, annars blir det mer kokt än ugnsstekt) och kör in i ugnen i 1 timme. Rör om då och då så att pumpan får någorlunda jämn färg.
  5. Ta ut fatet och smula över getfetan och strö över persiljan. Blanda om så att fetan blir varm.
  6. Servera med pitabröd. Den som vill ha en syrligare smak strör över mer sumac.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert