
Kotlett med rubbing och champinjoner i vinsky
Skrivet av
i
Ingredienser
4 kotletter
Rubbing:
3 msk gult senapsfrö
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 tsk chiliflakes
2 tsk mald spiskummin
salt och malen svartpeppar
2 msk smör
200 g färska champinjoner
2 msk finhackad gul lök
3 dl kalvbuljong
1 dl vitt vin
några kvistar timjan
Portioner: 4
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till rubbingen i e nmortel så att senapsfröna krossas ordentligt. Gnid in kotletterna med rubbingen och krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna och stek kotletterna gyllenbruna på bägge sidor. Skiva svampen och lägg i pannan runt kotletterna tillsammans med löken och låt fräsa med i någon minut. Häll på buljong och vitt vin och lägg i några timjankvistar. Låt småputtra i ca 10 minuter. Servera med ugnsrostade potatisklyftor och en fräsch sallad.
Blanda ihop ingredienserna till rubbingen i e nmortel så att senapsfröna krossas ordentligt. Gnid in kotletterna med rubbingen och krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna och stek kotletterna gyllenbruna på bägge sidor. Skiva svampen och lägg i pannan runt kotletterna tillsammans med löken och låt fräsa med i någon minut. Häll på buljong och vitt vin och lägg i några timjankvistar. Låt småputtra i ca 10 minuter. Servera med ugnsrostade potatisklyftor och en fräsch sallad.
Receptet är skapat och lagat av:
Jan-Erik Hagbohm
Fotograf: David Back