Lecsó: Ungersk korvgryta med ägg
Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 4
Tid: 45 min
Fegisar utesluter äggen, det blir gott ändå. Men då behövs någon kolhydrat till för att det ska mätta bra.
Den här gången hade vi Wurstmasters goda chorizo eftersom det var den bästa köttiga korv som den här sidan av Brommaplan hade att erbjuda. Men får du tag på en riktigt bra gyulai eller debreciner, så använd för allt i världen det.
- 2 gula lökar
- 2 stora röda paprikor
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g god stark korv
- 2 msk baconfett, ister eller solrosolja
- 2 tsk hel kummin
- 1 msk paprikapulver
- 2 burkar krossade tomater
- 1 lagerblad
- salt och svartpeppar
- 3 ägg
- Tärna lök och paprika grovt. Hacka vitlöken. Skiva korven.
- Hetta upp baconfett, ister eller solrosolja i en gryta. Stek allt tills det börjar få färg. Slå på de krossade tomaterna och tillsätt paprikapulver, kummin och lagerblad.
- Låt sjuda i 30 minuter under lock och smaka sedan av med salt och peppar.
- Knäck äggen i en skål och vispa dem lätt. Rör ned dem i grytan. Täck med locket igen och låt sjuda 3-4 minuter. Klart!